Pasta burro e salvia

Pasta met boter en salie

Pasta burro e salvia

voor 2 personen

  • 100 g biologische roomboter
  • goede pasta
    (vers of gedroogd van Barilla of Dececco)
  • verse salieblaadjes
  • Parmezaanse of pecorino,
    vers gemalen (naar smaak)
  • zout & peper uit de molen
  • olijfolie

Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water met wat olijfolie en zout gaar.
Smelt tegen het einde van de kooktijd van de pasta de boter in je pan met de dikste bodem op het allerlaagste vuur.
Als de boter vloeibaar is leg je de blaadjes salie erin.
Laat heel langzaam bakken en maal er wat verse witte peper overheen, wat zout naar smaak.
Doe, als de pasta gaar is en de blaadjes licht knapperig, de pasta in de pan met de boter en meng alles goed.
Eventueel kun je, als het droog is, nog wat kookvocht toevoegen.
Doe alles in een mooie schaal en rasp er de kaas overheen.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug