Pasta aglio, olio & peperoncino

Pasta knoflook, olie & hete peper

Pasta aglio, olio & peperoncino

voor 2 personen

  • 2 tenen knoflook, geschild
  • ¼ rood chilipepertje, klein gesneden
  • ½ glas olijfolie
  • linguine of spaghetti voor 2 personen (ongeveer 200 g)
  • zeezout
  • platte peterselie, handje, klein gehakt
  • Parmezaanse kaas

Snijd de knoflook in plakjes van ongeveer 3 millimeter en fruit ze met de chilipeper in ruim olie.
Niet laten verbranden, ze moeten een kleurtje krijgen. Anders is de smaak verpest!
Kook de pasta in water met zout beetgaar (zie verpakking), laat uitlekken (bewaar het kookvocht!), roer door saus en bak even mee.
Proef en voeg eventueel nog zout en kookvocht toe.
Het moet niet te droog zijn!
Dien op met de Parmezaanse kaas er apart bij.
Serveer met rucola of groene salade, aangemaakt met olijfolie en balsamico azijn.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug