Paksoi met ei

  • 400 à 500 g paksoi
  • 2 uien
  • 2 pikante paprika's
  • 3 eetl. arachideolie
  • 200 g stukjes tomaat uit blik
  • peper
  • zout
  • 3 gekookte eitjes
  • 3 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. kokosmelk

Maak de paksoi schoon.
Spoel de stronkjes af, laat ze goed uitlekken en snijd ze in stukken.
Pel en snipper de uien.
Snijd de paprika in de lengte door.
Verwijder de zaadjes.
Spoel de halve paprika's af en snijd ze in piepkleine blokjes.
Verhit de olie in de wok en fruit de stukjes ui en paprika.
Voeg de paksoi toe.
Smoor de groente even en blus haar af met de tomaten, de sojasaus en de kokosmelk.
Smoor het mengsel 10 - 15 minuten.
Breng nu alles op smaak met zout & peper.
Snijd de goed uitgelekte eitjes doormidden.
Schep de groente op het bord en garneer het gerecht met de halve eitjes naar eigen zin.

Bron: De Wassende Maan

Terug