Paella vegetariana

voor 4 - 6 personen, vegetarisch

  • 1 dl olijfolie
  • 300 g artisjokbodems,
    gekookt volgens recept en in blokjes gesneden
  • 500 g paddestoelen naar keuze,
    schoon, droog en grote exemplaren doorgesneden
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 3 flinke vleestomaten,
    gepeld, ontpit en in vrij grove stukken gesneden
  • 1 Spaans pepertje,
    naar smaak met of zonder zaad, in ringetjes gesneden
  • 2 flinke sjalotten, gesnipperd
  • 300 g kleine mozzarellabolletjes,
    blokjes manchego of andere kaas naar keuze
  • pluk saffraan
  • 1 l tuinkruidenbouillon
  • 8 cherrytomaatjes,
    in vieren gesneden
  • 2 citroenen,
    in kwarten gesneden
  • 200 g doperwtjes,
    gekookt, of andere groente naar keuze
  • 2 eetl. peterselie, fijngeknipt
  • 400 g rondkorrelrijst
  • zout & peper
  • aioli

Verhit de olie in een paella(pan) en bak hierin de paddestoelen tot ze geen vocht meer loslaten, schep ze uit de pan strooi er wat zout & peper over, zet ze apart.
Bak nu, in dezelfde olie, de knoflook en sjalot zachtjes tot glazig
Voeg de tomaten en het pepertje toe en bak ze 5 minuten mee.
Strooi de rijst in de pan, roer de rijst door het mengsel zodat alle korrels een laagje olie krijgen.
Bak ze tot ze glazig zijn, voeg de saffraan toe en in één keer alle (warme) bouillon.
Roer alles goed door en laat het, op zacht vuur, 20 minuten sudderen, de rijst heeft dan alle bouillon opgenomen maar moet nog vochtig zijn.
Voeg paddestoelen, artisjokbodems en doperwtjes toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg nu de mozzarellabolletjes toe en laat door en door warm worden>
Garneer met de citroenen, peterselie en kerstomaatjes.
Serveer in de paella pan, met stokbrood en zet aioli op tafel.

Terug