Paddestoelenrisotto

  • 1 l groentenbouillon
  • 50 g champignons
  • 25 g boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 300 g risottorijst
  • 75 g Parmezaanse geraspte kaas
  • 65 g Parmezaanse kaas geschaafd of geraspt
  • zeezout
  • versgemalen peper

Doe de bouillon en de paddestoelen in een pan en laat het 10 minuten weken.
Breng dan langzaam de bouillon aan het sudderen.
Giet de paddestoelen af en breng de bouillon weer in de pan om hen warm te houden.
Smelt de helft van de boter met de olie in een grote pan.
Voeg de knoflook en de ui toe en fruit op een middelmatig vuur tot ze glazig zijn.
Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met boter en olie bedekt zijn.
Voeg 1 soeplepel hete bouillon bij de rijst en meng goed.
Als de rijst het vocht heeft geabsorbeerd, voeg dan nog een soeplepel bouillon toe en meng goed.
Herhaal dit 15 - 20 minuten met de rest van de bouillon tot al het vocht is geabsorbeerd.
Hak intussen de paddestoelen in kleinere stukken als dat nodig is.
Doe de geweekte paddestoelen bij de risotto, samen met de witte wijn, de resterende boter en de geraspte Parmezaanse kaas.
Kruid naar smaak met peper en zout en roer nog 2 minuten zachtjes boven het vuur.
Serveer met een apart schoteltje geschaafde of geraspte Parmezaandse kaas om over de risotto te strooien.

Bron: "Hallo Online"

Terug