Oriëntaalse gierst

  • 200 g gierst
  • 2 uien, fijngehakt
  • 400 g bleekselderij, in stukjes
  • 5 eetl olie
  • 2 theel kerrie
  • 2 theel korianderpoeder
  • 1 theel gember, poeder of geraspt
  • 1 theel garam masala (verkrijgbaar bij toko)
  • 1 theel kaneel 150 g grofgehakte gemengde noten
  • 1 theel zout
  • 2 dl water
  • geraspte sinaasappelschil

Kook de gierst gaar.
Doe dit in niet te veel water, want er moet een korrelige massa ontstaan.
Verhit langzaam de olie met de specerijen.
Voeg de ui, de bleekselderij en de noten toe en laat alles al roerende even doorbakken.
Voeg dan water, zout en de geraspte sinaasappelschil toe.
Als het vocht helemaal verdampt is, de gierst er door roeren en nog even laten meebakken.
Eventueel serveren met saus naar keuze.

Bron: De Wassende Maan

Terug