Omelet met oesterzwammen

voor 2 personen

  • 150 g oesterzwammen
  • 2 bosuitjes
  • 3 takjes selderij
  • 4 eieren
  • 1 eetl. ketjap manis
  • mespunt sambal
  • 1 eetl. vloeibare margarine

Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
Was de selderij en knip de blaadjes klein.
Klop de eieren met 3 eetlepels water, de ketjap en de sambal los.
Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak hierin de bosuitjes zacht.
Voeg de oesterzwammen toe en bak ze kort mee.
Maak dit op smaak met peper en de selderij.
Schenk het eiermengsel erop en bak de omelet net gaar en aan de onderkant goudbruin.
Snijd de omelet in punten.

Menusuggestie
Lekker met kropsla met radijs en volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug