Macaroni met paprikasaus

voor 2 personen

  • 150 g (volkoren) macaroni
  • 1 ui
  • 1 zak driekleuren paprika (rood, geel, groen)
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 2 dl groentebouillon
  • basilicum
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de ui en de paprika’s schoon.
Snijd de ui in snippers en de paprika’s in blokjes.
Fruit de ui zacht in de margarine.
Bak de tomatenpuree even mee.
Voeg de blokjes paprika met peper, wat paprikapoeder en de bouillon toe en smoor de paprika’s in 10 minuten gaar.
Pureer de groente in de keukenmachine of met een blender.
Warm de saus weer door en maak hem op smaak met kleingesneden basilicum.
Strooi er aan tafel de kaas over.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte vegetarische blokjes en ijsbergsla met olijven.

Bron: Voedingscentrum

Terug