Linzen met spinazie - I

  • 500 g geweekte linzen
  • 400 g spinazie
  • 1 knoflookbol
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 groene pepers
  • 1 laurierblaadje
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 eetl. zoete paprikapoeder
  • 1 geroosterde snee brood
  • olie
  • zout

Schil 1 ui en 1 tomaat.
Verwijder de zaden van de Spaanse peper en snijdt het in stukjes.
Doe het geheel in een stoofpan samen met de linzen, laurier, knoflookbol en 2 knoflooktenen.
Zet het geheel onder water met wat zout en kook het 1 uur op een zacht vuur.
Was de spinazie en kook die 10 min. apart.
Roer van tijd tot tijd de massa om zodat de linzen niet vastkoken op de bodem.
Pel en snijdt een ui en voeg het bij de rest van de andere Spaanse peper en tomaten en bak het met een beetje olie.
Daarna alles in de pan doen.
Wrijf de twee teentjes knoflook en het sneetje brood fijn in een vijzel met daarbij de zoete paprikapoeder.

Manuel Pérez Martinez
Bewerkt door Gerard Schaefers


Linzen met spinazie - II

Shula kalambar

  • 250 g linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • bouquet garni
  • 500 g spinazie
  • ½ theel. gemalen koriander
  • ½ theel. gemalen komijn
  • zout
  • peper
  • boter

Kook de linzen met de ui, knoflook en het bouquet garni.
Giet ze af en laat ze uitlekken.
Kook de spinazie, laat ze uitlekken en hak ze niet te fijn.
Meng de spinazie met de linzen en de specerijen.
Laat het geheel warm worden en controleer de smaak.
Roer er een flinke klont boter door en dien meteen op met vers brood.

Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug