Linzen met ratatouille

voor 2 personen

  • 200 g linzen
  • laurierblad
  • 4 peperkorrels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 vleestomaat
  • 1 eetl. olijfolie
  • tijm
  • Provençaalse kruiden

Was de linzen en kook ze in ruim water met het laurierblad en de peperkorrels in ca. 40 minuten gaar.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook klein.
Halveer de courgette en de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken.
Snijd de tomaat in parten.
Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
Voeg de rest van de groente toe met wat tijm en Provençaalse kruiden.
Smoor de groente in 20 minuten gaar.
Maak de ratatouille op smaak met een beetje zout en geef de linzen er bij.

Bron: Voedingscentrum

Terug