Linzen-groentenschotel uit de snelkookpan

  • 800 g mossel- of erwtensoepgroente
  • 200 g Du Puy linzen
  • 1 ½ l bouillon
  • zout en peper
  • 8 saucijzen
  • 4 eetl. olijfolie

Doe alles in de snelkookpan, breng het onder druk en laat 15 minuten koken.
Koel de pan onder koud water af of laat hem staan tot druk weg is.
Leg in elk diep bord 2 saucijzen.
Schep het linzen-groentenmengsel om, roer de olijfolie erdoor, proef op peper en zout en verdeel het over de saucijzen.
Geef er met kaas bestrooide, gegrilde sneetjes volkorenbrood bij.
Leg voor een vegetarisch variant een gebakken kaasplak (eventueel bakcamembert) in een diep bord en schep het linzen-groentenmengsel daaromheen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug