Linzen-groenteschotel

  • 400 g mossel- of erwtensoepgroente
  • 200 g groene linzen (Puy)
  • 250 g kasta
  • 4 tuinkruidenbouillontabletten
  • 2 fijngesneden tenen knoflook
  • 8 saucijzen
  • peper

Zet de linzen op met zoveel water dat ze net onder staan.
Voeg de bouillontabletten, de groenten, de knoflook, peper en de saucijsjes toe en kook alles 30 minuten.
Voeg de champignons toe en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken.
Kook bij het gebruik van een ander soort linzen, die een langere kooktijd nodig hebben, de linzen voor.
Leg in 4 diepe borden elk 2 saucijsjes, schep het linzenmengsel goed door elkaar.
Proef of er zout en/of peper bij moet en schep het op de saucijsjes in de borden.
Geef er met geraspte kaas bestrooide, gegrilde sneetjes brood bij.
Uiteraard kunt u er ook andere vleessoorten gebruiken.
Laat voor een vegetarische variant de saucijsjes weg en bak bakcamembert of bakmaaslander volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Leg de kaasplak op de linzenschotel of roer kleine blokjes (komijne)kaas door het mengsel.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug