Lasagne met venkel

  • 75 cl gezeefde tomaten
  • 40 cl crème fraîche
  • 2 flinke venkelbollen
  • 300 g jonge komijnenkaas
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • pesto
  • peper & zout
  • olijfolie

Vet een grote ovenschaal in met wat olie.
Maak van de gezeefde tomaten, crème fraîche en het bouillonblokje een saus (warmen).
Op smaak brengen met peper, zout en pesto.
Maak de venkel schoon en snijd deze in dunne plakken (worden ringen). snijd de komijnenkaas ook in plakken.
Doe een dunne laag saus onderin de schaal, daarna venkel, weer saus, kaas, weer saus, lasagnebladen, enz.
Eindig met saus en kaas.
Zet de lasagne in de oven en zet de oven op 200 °C.
45 - 60 minuten laten bakken tot de bovenzijde bruin begint te kleuren.
Door de combinatie van venkel en komijnenkaas een bijzondere maar wel aparte lasagne-variatie.

Bron: PM3 Receptensite

Terug