Lasagne, zo uit de pan

lasagne_pan (4K)

voor 1 persoon

  • 200 g pompoen
  • 100 g prei
  • 30 g veldsla
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 3 à 4 zongedroogde tomaten
  • lasagne bladen verdi
  • een theel. Italiaanse kruiden
  • 50 g geiten feta
  • olijfolie of boter
  • zout
  • peper

Snij de zongedroogde tomaten fijn en zet ze in warm water voor gebruik.
Gebruik zoveel water dat ze net onder staan.
Was de schil van de pompoen, haal de pitten eruit met een lepel en snij in kleine blokjes van zo'n 1 x 2 cm.
Doe 2 eetlepels olie in de pan en bak de pompoen met de helft van de kruiden in 10 minuten op laag vuur gaar en bruin.
We eten de pompoen met schil.
Straks is die zacht en smaakt heerlijk!
De schil zit bovendien boordevol voedingsstoffen!
Zet ondertussen een kookpan op voor de lasagne-bladen met voldoende water, een beetje zout en een scheut olie.
Zodra het water kookt, voeg je de lasagne-bladen toe.
Haal ze na 30 seconden koken even met twee vorken een beetje los van elkaar, zodat ze niet aan elkaar plakken.
Laat in totaal 4 minuten koken
Zet het vuur dan uit en laat nog 8 minuten garen in het water: scheelt weer gas! lachen (8K)
Ondertussen bereid je de rest voor: snij de ui en de knoflook fijn.
Was de prei en snij in dunne ringen.
Snij de feta in iniminie kleine blokjes van 1 x 1cm.
Was de veldsla goed schoon.
Nadat de pompoen 10 minuten gebakken heeft, kun je er de knoflook, ui, prei en de overgebleven kruiden bij gooien.
Laat dit alles onder af en toe roeren op middelhoog vuur nog 6 minuten bakken.
Doe na 3 minuten de zongedroogde tomaatjes met het 'week-water' erbij en roer rond.
Giet er eventueel nog een klein beetje water bij zodat het geheel wat vochtiger wordt en op saus gaat lijken.
Zet het vuur nu op z'n laagst en voeg twee/derde van je fetablokjes toe.
Af en toe roeren.
Breng op smaak met peper en zout.
Zodra de blokjes een beetje gesmolten zijn, is je groentevulling klaar.
Het vuur kan uit.
Haal de lasagne-bladen met een spatel en een vork uit het water en leg ze kort op een houten plank of een schone, droge theedoek om een beetje droog te dampen.
Bouw nu jouw lasagne op . . .
Leg op je bord een bedje van veldsla en stapel hier afwisselend de groentevulling en de lasagne-bladen op.
Garneer met de overgebleven feta.
Glas rode wijn* erbij . . .
Lekker muziekje** op . . .
Smullen maar.

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug