Pikante koolrabischotel met tomaten

  • 1 gedroogde rode peper
  • 3 tomaten, ontveld en fijngehakt
  • ¼ theel. kurkumapoeder
  • ½ theel. zout

Snijd ongeveer een achtste van de grove onderkant van de koolrabiknol, schil dan de rest.
Snijd de koolrabiknol in vieren, zoals u een appel in vieren zou snijden.
Verhit de olie in een middelgrote pan op een middelhoge warmtebron.
Voeg het komijnzaad toe.
Voeg meteen daarna de asafoetida en peper toe.
Roer dit kort tot de pepers donker worden - dit is een kwestie van seconden.
Doe dan de koolrabi erbij.
Roer een paar maal, voeg dan de tomaten toe.
Doe er kurkuma, zout en 1 dl water bij.
Roer dit door en breng het aan de kook.
Sluit de pan, zet de warmtebron laag en laat dit alles 30 à 35 minuten heel zachtjes pruttelen, of tot de koolrabi zacht is (de punt van een mes moet er gemakkelijk in verdwijnen).

Bron: Madhur Jaffrey's Vegetarische Gerechten>
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug