Knolselder met appel, kerrie en kaas

  • 1 kleine knolselder
  • 1 grote appel
  • 1 ajuin
  • 100 g geraspte kaas
  • kerriepoeder
  • tijm
  • zout
  • peper

Schil de knolselder en snij in schijven van ongeveer een halve centimeter.
Kook beetgaar.
Schil de appel en verwijder het klokhuis.
Snij de appel in dunne schijven.
Versnipper de ajuin.
Bak de ajuin en de appelschijven in boter of olie.
Voeg kerrie en tijm toe, zet een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes bakken.
Haal alles uit de pan, leg het even op een bord.
Schik de gare knolselderschijven in de pan, leg de ajuin en de appel er bovenop.
Kruid met peper en zout, nog een beetje kerrie en tijm.
Strooi nu de geraspte kaas erover en laat de kaas smelten op een zeer laag vuur met het deksel op de pan.
Af en toe met de pan schudden om aanbranden te voorkomen.
Versier met een takje verse tijm.
In plaats van een pan kan er ook een ovenschaal gebruikt worden om zo te laten gratineren in de oven.

Bron: Oma's Recepten, het online kookboek
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug