Gekruide knoflookaardappels uit de oven

  • 500 g niet te grote nieuwe aardappels
  • olijfolie
  • verse tijm
  • verse basilicum
 
  • verse peterselie
  • oregano
  • 4 teentjes knoflook

Verwarm de oven voor op 150 °C.
Boen de aardappels goed schoon (niet schillen!) en snijd ze in kwarten.
Pel de knoflooktenen, pers of snijd ze en meng het met de olijfolie.
Doe de aardappelkwarten in een grote platte ovenschaal, sprenkel de knoflookolie er overheen.
Schudden zodat alle aardappels vet van de olie zijn.
Snijd de verse kruiden en strooi die over de aardappels.
Oregano ook.
Daarna nog wat olie en in de oven plaatsen.
In ongeveer 60 - 70 minuten gaar laten worden.

Variatie
Probeer het ook eens met paprikapoeder en stukjes verse paprika, of met kerrie en sambal. Allebei lekker!

Bron: PM3 Receptensite

Terug