Krokante kikkererwtenkoekjes met rode uienchutney

kikkererwtenkoekjes_uienchutney (4K)

  • 3 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. rozijnen
  • 2 theel. bruine basterdsuiker
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 1 klein blik kikkererwten
  • 2 theel. kappertjes
  • 1 theel. mosterd
  • 1 klein ei
  • 1 eetl. maizena
  • 2 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. cornflakes

Maak de uien en de knoflook schoon.
Houd voor de kikkererwtenkoekjes een halve ui en een half teentje knoflook apart.
Snijd de rest van de uien in ringen en de knoflook in stukjes.
Fruit de uien en de knoflook in 1 eetlepel van de olie in 30 minuten zacht en lichtbruin.
Was de rozijnen, doe ze bij de uien en laat ze in enkele minuten wat vocht opnemen.
Voeg de basterdsuiker en de balsamico-azijn toe en laat dit sudderen tot het vocht verdampt is.
Laat de chutney afkoelen.
Laat de kikkererwten uitlekken.
Doe de kikkererwten met de halve ui, het halve teentje knoflook, de kappertjes, de mosterd en wat zout in een kom.
Pureer dit met een staafmixer tot een grove puree.
Klop het ei los.
Meng het ei en de maizena door de kikkererwten tot het een smeuïge massa is om er koekjes van te vormen.
Vorm er 8 koekjes van.
Meng het paneermeel met de cornflakes en druk de koekjes in het mengsel.
Laat de koekjes afgedekt in de koelkast opstijven.
Bak de koekjes in de rest van de olie in 5 minuten heet en bruin.
Geef er de chutney bij.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte groene kool en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug