Kikkererwtencurry

Kikkererwtencurry

  • 200 g biologische kikkererwten
  • 20 cl biologische kokosmelk
  • 400 g biologische tomatenblokjes uit blik
  • 2 biologische rode uien
  • 75 g biologische rucola
  • 1 st biologische knoflookteen
  • 1 st biologische komkommer
  • 1 eetl. biologische currypasta
  • 130 g biologische volkoren basmatirijst
  • biologische kurkuma naar smaak
  • 1 eetl. bakolie
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak

Pel en snipper de ui.
Pel en hak de knoflook fijn.
Verwarm bakolie in een grote pan.
Voeg de knoflook, ui en specerijen toe.
Fruit dit 5 minuten.
Voeg de currypasta toe en roer goed door elkaar.
Zet een pan met water op en kook hierin de rijst in 12 minuten gaar.
Was en snijd de komkommer in de lengte doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en snijd in stukjes.
Laat de kikkererwten uitlekken en doe deze samen met de tomatenblokjes en de kokosmelk bij de andere ingrediënten in de pan.
Zet het vuur laag en laat dit samen zo’n tien minuten pruttelen.
Giet de rijst af.
Voeg op het laatst de rucola en komkommer aan de curry toe.
Roer alles door elkaar en serveer.

Tip
Deze curry is ook heerlijk met verse stukjes mango of ananas!

Opmerking
Curry kun je op heel veel verschillende manieren en met heel veel verschillende ingrediënten maken. Variëren is "key", wij maken hem met komkommer en tomaat. Maar probeer bijvoorbeeld ook eens andere groenten zoals wortel, bleekselderij of spinazie toe te voegen. Probeer de curry eens met quinoa of andere peulvruchten. De basis van dit recept is heerlijk.

Sanne van Rooij - Living the Green Life
Gepubliceerd door: Ekomenu

Terug