Indiase pilau

voor 2 personen

  • 3 dl groentebouillon (van tablet)
  • 2 eetl. citroensap
  • plukje saffraandraadjes
  • 1 ui
  • 1 vleestomaat
  • 3 kardemompeultjes
  • 1 eetl. olie
  • ½ kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 150 - 200 g zilvervliesrijst
  • 1 theel. suiker

Breng de bouillon met het citroensap tegen de kook aan en laat hierin de draadjes saffraan een paar minuten trekken.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Plet de kardemompeulen met een houten lepel.
Verwarm de olie en fruit hierin de kardemom, kaneel en kruidnagels tot het gaat geuren.
Voeg de ui toe en fruit deze mee.
Voeg de blokjes tomaat en de rijst toe en roer tot alle rijst gemengd is met de olie.
Giet de bouillon met de suiker er bij en kook de rijst 15 minuten.
Neem de pan van het vuur en laat de rijst nog 10 minuten staan.

Menusuggestie
Lekker met rolletjes ham en gegrilde plakken aubergine.

Bron: VLAM

Terug