Hete Bliksem, Zoete Koek

Hete Bliksem, Zoete Koek

voor 1 persoon

  • 1 appel
  • aardappelen
  • vegetarische gerookte spekjes
  • uien
  • plakje ontbijtkoek
  • laurierblaadje
  • kruidnagels
  • bouillon
  • olijfolie of boter
  • zout
  • peper

Schil de aardappel en de appel en snij in kleine stukken.
Schil nu ook de ui en snij deze in kleine stukjes.

Hete Bliksem, Zoete Koek

Leg de stukjes appel óp de stukjes aardappel in een kookpan zet op in een beetje water met wat zout.
Zodra ze koken zijn ze in ongeveer 10 à 12 minuten gaar.

Hete Bliksem, Zoete Koek

Bak de uien in ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur tot ze enigszins bruin zijn.
Roer af en toe om zodat ze niet aanbakken.
Voeg daarna een flinke scheut water toe, samen met de bouillon, zodat het uienmengsel net onder het vocht staat.
Voeg nu ook de laurier en kruidnagels toe.
Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken tot de smaken goed zijn ingetrokken.
Eventueel af en toe wat water toevoegen tegen droogkoken.
Ondertussen kun je de spekjes bakken.
In een bakpannetje met wat olie op middelhoog vuur.
In vijf minuten zijn ze klaar.
Laat ze gewoon staan afkoelen, straks warmen ze wel weer op en zo worden ze lekker stevig.
Snij de ontbijtkoek in kleine blokjes van 1 x 1 cm.

Hete Bliksem, Zoete Koek

Zodra de appel en de aardappel gaar zijn: afgieten en heel even schudden in de hete pan.
Zodra ze een beetje drooggestoomd zijn de appel/aardappel stampen en de gebakken spekjes toevoegen.
Op smaak brengen met peper en een beetje zout.

Hete Bliksem, Zoete Koek

Voeg nog een beetje water aan de uien toe en roer nu de stukjes ontbijtkoek erdoorheen.
Blijf deze roeren tot de ontbijtkoek vrijwel is gesmolten.
De saus wordt automatisch dikker.
Op smaak maken met zout & peper.
Vul een kommetje met de hete bliksem, draai deze om op je bord en bewonder jouw mooie torentje hete bliksem!
Vul je bord verder aan met het uien-zoete-koek mengsel.

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug