Gevulde paprika

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tomaten
  • ½ potje witte bonen
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 2½ dl groentebouillon (van tablet)
  • 2 eieren
  • 50 g belegen geraspte 30+ kaas
  • 2 grote paprika’s

Warm de oven voor op 180 °C.
Maak de ui, de knoflook en de tomaten schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
Laat de witte bonen uitlekken.
Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine.
Voeg de tomaten toe en smoor dit zacht.
Schep de helft hiervan in een ovenvaste schaal.
Schep de witte bonen door de overgebleven ui en tomaat.
Pureer dit met een blender of in de keukenmachine.
Voeg een beetje bouillon toe als de massa te stijf is.
Schenk de rest van de bouillon in de ovenvaste schaal.
Klop de eieren los en schep ze met de helft van de kaas door de bonenpuree.
Maak het op smaak met peper en een beetje zout.
Was de paprika’s en snijd de steelaanzet er voorzichtig uit.
Verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Vul de paprika’s met het bonenmengsel en zet ze in de ovenvaste schaal.
Verdeel de rest van de kaas er over.
Laat de paprika’s in de hete oven in 25 - 30 minuten gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug