Gemarineerde venkel

gemarineerde_venkel (3K)

  • 500 g venkel
  • 2 sjalotjes
  • 1¼ dl sherry
  • 2 eetl. balsamico-azijn
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. venkelzaadjes
  • zeezout
  • zwarte peper

Verwijder het groen van de venkel (indien aanwezig) en leg het voorlopig even opzij.
Halveer vervolgens de venkelknollen, verwijder de stronk en snijd de groente in de lengterichting.
Kook de groente in kokend water met zout in ongeveer 5 minuten gaar, giet af en laat uitlekken.
Intussen hak je de sjalotjes fijn en meng je ze met sherry, azijn, honing, zaadjes, zout en peper.
Leg dan de nog warme venkel in deze marinade en laat dit ongeveer 3 uur intrekken.
Voor het serveren het groen van de venkel fijnhakken en over de groente strooien.

Bron: De Wassende Maan

Terug