Gegratineerde spruitjes

  • 800 g spruitjes
  • beetje kokosvet
  • 50 g speltbloem
  • 25 cl kokosmelk
  • 25 cl water
  • 150 g gorgonzola
  • 25 g amandelschaafsel
  • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Verwarm oven voor op 180 °C, stoom de spruitjes 2 minuten in stoompan.
Smelt kokosvet in een steelpan en voeg bloem toe, roer tot een egaal mengsel ontstaat en laat 3 minuten gaar worden op laag vuur.
Zet vuur wat hoger en roer in delen de kokosmelk en het water toe, blijf goed roeren tot saus gebonden is.
Verkruimel de kaas en voeg toe aan de saus, roer totdat alle kaas gesmolten is
Voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe.
Doe de spruitjes in een ingevette ovenschaal, meng kaasmengsel erover, bestooi met amandelschaafsel.
Bak 25 minuten af in de oven, waarvan laatste 5 minuten op grillstand, tot goudbruin korstje ontstaat.

Bron: Eatzo

Terug