Frittata alla ricotta

Frittata alla ricotta

voor 2 personen

  • 4 eieren
  • stukje Parmezaanse of Pecorino, vers geraspt
  • half doosje ricottakaas
  • groente uit de diepvries (of vers natuurlijk
  • 4 aardappels (liefst vastkokende jongens, kruimige werkt ook)
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn geperst
  • pijnboompitjes, licht geroosterd
  • chilipeper (gedroogd of vers)
  • zout, peper
  • olijfolie

Verwarm je oven voor op 190 °C.
Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook ze in wat water met zout gaar.
Als je kruimige aardappels gebruikt moet je ze niet te lang laten doorkoken, dan vallen ze uit elkaar.
Ontdooi je groenten met wat olijfolie in een koekenpan en laat vervolgens goed uitlekken.
Doe de eieren in een kom en roer ze met de kaas, zout en peper door elkaar.
Doe er de chilipeper bij, naar smaak.
Je kunt in dit stadium ook allerlei favoriete kruiden toevoegen, ik heb in deze versie bijvoorbeeld een snuf gemalen geelwortel (cucurma) toegevoegd, vind ik heerlijk.
Ook een snuf Provencaalse kruiden gaat er goed bij, de tijm en rozemarijn smaken heerlijk bij de aardappel.
Varieer naar je eigen smaak en probeer eens wat dingen uit.
Bak de uien in wat olijfolie op een laag vuur zacht en gaar.
Voeg er de knoflook en de aardappelblokjes (goed uitgelekt) aan toe en kruid ook een beetje met zout en peper als je van pittig houdt.
Voeg de uitgelekte spinazie of andere groenten toe en bak even mee.
Doe het eimengsel bij je groenten, verkruimel er de ricotta overheen en strooi de pijnboompitjes erop.
Laat op laag vuur bakken tot de bodem gaar is en de bovenkant nog romig en nattig. Nu is het tijd om je fritatta in de oven te zetten.
Meestal is het met een minuut of tien gepiept.
Lekker om dit te serveren met knapperig brood en een groene salade.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug