Five spice noedels met paprika, roerei en pinda’s

Five spice noedels met paprika, roerei en pinda’s

  • 1 zak woknoedels
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 2 rode paprika's
  • 3 eetl. ongezouten pinda's
  • 4 eieren
  • 2 eetl. wokolie
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Five Spice
  • 3 eetl. grof gehakt peterselie

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de wokoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort af met koud water en laat ze uitlekken.
Breng in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de sperziebonen 4 minuten en giet ze af.
Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes.
Hak de pinda’s grof.
Klop de eieren los met 1 eetlepel Conimex Woksaus Five Spice.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en wok de paprika en boontjes 5 minuten.
Roer de losgeklopte eieren erdoor en roer tot ze zijn gestold.
Voeg 7 - 9 eelepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
Schep vervolgens de wok noedels door het gerecht en warm goed door.
Schep de pinda’s en peterselie erdoor.

Serveertip
Geef pittige sambal oelek bij de five spice noedels met paprika, roerei en pinda’s om aan tafel zelf toe te voegen.

Variaties
Verkruimel vlak voor het eten cassave kroepoek over het gerecht.

Bron: Conimex

Terug