Empanadas

voor 2 personen

  • 4 lapjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 2 eieren
  • stukje prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 150 g vegetarisch rul gehakt
  • 1 eetl. jalapeñopepers (potje)
  • (gerookt) paprikapoeder
  • tomatenketchup
  • 1 eetl. halfvolle (koffie)melk

Laat de lapjes deeg op het aanrecht ontdooien.
Warm de oven voor op 200 °C.
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Maak de prei en de knoflook schoon en snijd het fijn.
Fruit de prei en de knoflook zacht in de olie.
Bak het vegetarische gehakt kort mee.
Pel de eieren en snijd ze in stukken.
Schep de stukken ei door het gehaktmengsel.
Maak het mengsel pittig op smaak met de kleingesneden jalapeñopepers, wat paprikapoeder en tomatenketchup.
Verdeel dit over één helft van de lapjes deeg.
Vouw het deeg dubbel en snijd eventueel de hoekjes er af zodat de pakketjes half rond zijn.
Druk de randen met een vork goed dicht.
Bestrijk ze met een beetje (koffie)melk.
Bak de empanadas in de hete oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.

Menusuggestie
Lekker met een maïssalade met olijven.

Bron: Voedingscentrum

Terug