Eierbami met amandelen en koriander

eierbami_amandelen (2K)

  • ketjap asin
  • ½ zak mie (nestjes)
  • 175 g blanke amandelen
  • wokolie
  • 500 g gesneden bahmigroentepakket
  • 4 eieren
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Bami
  • 3 eetl. grofgehakte koriander

Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat ketjap aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de amandelen in 2 minuten goudbruin.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de bahmigroenten ca. 5 minuten.
Klop de eieren met een scheutje ketjap snel door elkaar.
Voeg aan de groenten toe en roer tot het ei gestold is.
Voeg de mie en de kruidenmix toe en roerbak 3 minuten.
Schep er op het laatst de amandelen en de koriander door.
Schep de gewokte eierbami in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Voeg met de mie 150 g gerookte kipfilet in reepjes toe.
Vervang de koriander door in smalle reepjes gesneden basilicum.

Op tafel
Zet gebakken uitjes, ketjap en/of sojasaus, sambal, atjar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug