Couscous met pompoen en rozijnen

couscous_pompoen (3K)

  • stuk pompoen (ca. 600 g)
  • 2 eetl. olie
  • 2 theel. geraspte sinaasappelschil
  • ½ theel. paprikapoeder
  • 2 theel. gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 2 eetl. rozijnen
  • 4 dl groentebouillon
  • 3 sjalotjes
  • stukje gemberwortel
  • 1 kaneelstokje
  • 250 g couscous
  • 1 rode peper
  • ½ bosje koriander

Snijd het stuk pompoen in smalle repen.
Schil de repen.
Meng 1 eetlepel van de olie met de geraspte sinaasappelschil, het paprikapoeder, een ½ theelepel van de gemalen koriander en een ½ theelepel van de gemalen komijn.
Meng de olie door de pompoen en doe dit in een pan.
Smoor de pompoen in ca.10 minuten gaar.
Was de rozijnen en laat ze in de bouillon tegen de kook aan zacht worden.
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.
Schil de gember en rasp het fijn.
Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de sjalot en de specerijen tot ze gaan geuren.
Voeg de couscous toe en schenk de bouillon er bij.
Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.
Maak de peper schoon en snijd hem in dunne ringen.
Was de koriander en snijd het klein.
Meng de gare pompoen, de ringetjes peper en de kleingesneden koriander door de couscous.
Vervang de rozijnen eventueel door reepjes gedroogde abrikoos.

Menusuggestie
Lekker met een gevulde aubergine.

Bron: Voedingscentrum

Terug