Couscous met aubergine en vegetarische roerbakreepjes

voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 kleine ui
  • 100 g kerstomaatjes
  • 175 - 200 g couscous
  • 1 theel. Râs al Hânout
  • 3 dl groentebouillon
  • 150 g vegetarische roerbakreepjes
  • 2 eetl. olie
  • 1 theel. paprikapoeder

Maak de groente schoon.
Snijd de aubergine in blokjes, de ui in snippers en halveer de tomaatjes.
Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
Doe de couscous in een kom en meng er de Râs al Hânout door.
Gebruik eventueel paprikapoeder.
Breng de bouillon aan de kook en schenk de bouillon over de couscous.
Roer met een vork alles los en laat de couscous 5 minuten wellen.
Bak de roerbakreepjes in 1 eetlepel olie bruin.
Doe de blokjes aubergine bij de ui en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
Bak de gehalveerde tomaatjes kort mee.
Maak de groente op smaak met het paprikapoeder.
Meng de groente door de couscous.
Schep de roerbakreepjes er op.

Bron: Voedingscentrum

Terug