Courgettefritters

voor 2 personen

  • 2 kleine courgettes (ca. 700 g)
  • 3 eieren
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • 3 eetl. bloem
  • 10 sprieten bieslook
  • selderij, tijm of dille
  • 2 eetl. vloeibare margarine

Was de courgettes en rasp ze middelfijn.
Doe de courgetterasp in een vergiet en laat het een kwartiertje uitlekken.
Druk daarna er zoveel mogelijk vocht uit.
Klop de eieren los in een grote kom.
Meng er de geraspte citroenschil, de bloem en de klein geknipte kruiden door.
Voeg de goed uitgeknepen courgette toe en maak het mengsel op smaak met peper en een beetje zout.
Verwarm wat margarine in een koekenpan met een anti aanbaklaag.
Schep met 2 lepels 3 - 4 bergjes van het mengsel in de pan.
Bak de fritters in 5 - 6 minuten gaar en lichtbruin.
Bak zo de rest en houd ze warm op een bord op een pan met heet water.

Menusuggestie
Lekker met aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug