Courgette-aardappelschotel

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 400 g courgettes
  • 2 tomaten
  • 4 eieren
  • 2 dl halfvolle melk
  • ½ eetl. pesto
  • 2 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
Warm de oven voor op 175 °C.
Snijd de aardappelen in plakken.
Was de courgettes en snijd ze in plakken.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schik de plakken aardappel en courgette om en om in een ovenvaste schaal.
Verdeel de stukjes tomaat er over.
Klop de eieren los met de melk en voeg de pesto en wat peper toe.
Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgette en tomaat.
Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en strooi dit over de schotel.
Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Bron: Voedingscentrum

Terug