Chili sin carne

  • 225 g kidneybonen
  • 225 g uien, fijngehakt
  • 2 eetl. olijfolie
  • 450 g gepelde tomaten
  • 2 theel. oregano, gesneden
  • 1 - 2 grote tenen knoflook
  • 1 - 4 theel. Chilipoeder, naar smaak
  • 100 g Cheddarkaas
  • zout
  • versgemalen peper

Week de kidneybonen een nachtje en kook ze tot ze zacht zijn en het meetse water is geabsorbeerd.
Laat de bonen uitlekken en bewaar het lekwater.
Bak de uien in de olijfolie goudbruin.
Voeg dan de tomaten toe en bak het tot puree.
Voeg de bonen toe met ca. 4 eetl. van het bewaarde water.
Doe de oregano, knoflook en Chilipoeder erbij en meng het goed door elkaar.
Strooi de kaas erover uit en roer totdat het gesmolten is, maak dan op smaak met zout en peper.
Serveer het heet met traditionele tortillas (de Mexicaanse variëteit) en een grote gemengde salade.
Je zult het vlees niet missen!

Terug