Cannelloni met artisjokvulling

Cannelloni met artisjokvulling
voor 2 personen

  • 400 g artisjokken uit de diepvries (verkrijgbaar in de Marokkaanse winkel), ontdooid en in plakjes gesneden
  • 1 ui, heel fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • handje platte peterselie, fijn gesneden
  • paar takjes tijm, afgeritst
  • 2 eetl. bloem
  • 1 biologisch ei (code 0)
  • 2 dl groente- of tuinkruidenbouillon
  • peper en zeezout
  • vers geraspt nootmuskaat (naar smaak)
  • cannellonibuisjes *)
  • 5 dl bechamelsaus
  • Parmezaanse kaas, ca 80 g, versgeraspt
  • 50 g biologische roomboter
  • olijfolie

*) Bij voorkeur van een italiaans merk en dan bedoel ik niet grand italia, dat is niet italiaans.
Neem dececco of barilla, dat zijn goede merken die Italianen ook graag gebruiken.

Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem op een laag vuur.
Fruit er de ui in, bak een paar minuten en voeg er de knoflook aan toe.
Bak even mee en voeg er vervolgens de kruiden aan toe.
Doe de artisjokken bij het uienmengsel en bak mee tot ze zacht zijn.
Strooi de twee eetlepels bloem eroverheen en wat nootmuskaat en roer alles goed door.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, roer er een gladde, homogene massa van en breng die al roerend aan de kook.
Laat het mengsel afkoelen.
Gebruik een staafmixer om het artisjokmengsel tot een puree te malen.
Er mogen nog best kleine stukjes artisjok in zitten, zo lang die maar in de pastabuisjes passen.
Doe er dan het ei, een lepel van de kaas en desgewenst een klein beetje van de bechamelsaus bij.
Kruid naar smaak met zout & peper.
Vul de buisjes met een theelepel met de vulling.
Leg netjes naast elkaar in de schaal en giet er de bechamel overheen.
Strooi de rest van de kaas over het gerecht en zet in de oven.
Bak ongeveer 40 minuten of tot de buisjes gaar zijn en de bechamel/kaastopping goudbruin.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug