Langzaam in de oven gegaarde Camus de Bretagne artisjok

Langzaam in de oven gegaarde Camus de Bretagne artisjok - 1

  • artisjok
  • een half fijngehakt teentje
  • een dl olijfolie
  • een flinke snuf zout
  • aluminiumfolie
  • evt. wat gedroogde rode peper of of gedroogde kruiden

Houd de artisjok bij de steel vast en snijd met een scherp mes de punten van de bladeren.

Langzaam in de oven gegaarde Camus de Bretagne artisjok - 2
    Langzaam in de oven gegaarde Camus de Bretagne artisjok - 4

Snijd ook een stukje van een centimeter of 3 van de bovenkant af.
Neem per artisjok een deciliter olijfolie en vermeng dat met een half fijngehakt teentje knoflook en een flinke snuf zout.

Langzaam in de oven gegaarde Camus de Bretagne artisjok - 3

Zet de artisjok op een stuk aluminiumfolie, trekt de bladeren van de artisjok open met je vingers en schep het olijfolie-mengel tussen de bladeren.
Vouw het aluminiumfolie om de artisjok en laat de artisjok een uur tot anderhalf uur langzaam garen in een oven op 180 °C.
Check of de artisjok gaar door er een blaadje uit te trekken.
Gaat dit makkelijk, dan is de artisjok gaar.

Langzaam in de oven gegaarde Camus de Bretagne artisjok - 5

Je kunt aan de olie natuurlijk nog wat gedroogde rode peper of of gedroogde kruiden toevoegen.
Leef je uit zou ik zeggen.

Opmerking
Grote artisjokken zijn zo majestueus dat het leuk is om ze in z'n geheel te serveren. En dat kan met dit recept: slow cooking waardoor de artisjok een wat rokerige diepe smaak krijgt. Goddelijk!

Bron: Ecoville

Terug