Broccoli met sinaasappeldressing

voor 2 personen

  • ½ sjalotje
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetl. olie
  • mespunt mosterdpoeder
  • 400 g broccoli

Snijd het stukje sjalot heel fijn.
Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
Pers 1 helft van de sinaasappel uit en snijd van de andere helft het vruchtvlees in stukjes.
Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap, de mosterdpoeder, de sjalot en wat geraspte sinaasappelschil.
Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
Schep de dressing en de blokjes sinaasappel door de groente en laat dit afkoelen.

Menusuggestie
Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug