Boontjes & tomaat

Boontjes & tomaat

  • 500 g verse groene bonen
  • 440 g tomaten (uit blik)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (uit de pers)
  • 2 theel. suiker
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 1 eetl. gehakte verse basilicum
  • 3 eetl. gehakte olijven (moet niet)
  • gemalen peper
  • basilicumblaadje (om te garneren)

Snij de bonen doormidden.
Kook ze 3 minuten, giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan om de kleur op te frissen.
Zet ze apart.
Hak de tomaten en bewaar het sap.
Verhit de olie in een pan.
Fruit ui en knoflook hierin al roerend tot de ui bruin wordt.
Strooi de suiker over de ui en bak tot die karameliseert.
Voeg azijn toe; kook 1 minuut.
Voeg tomaat en sap toe, basilicum, olijven en peper.
Laat het mengsel zonder deksel 5 minuten pruttelen.
Voeg de boontjes toe en laat ze doorwarmen.
Garneer met basilicum en serveer.

Opmerkingen
Heel lekker bij gegrild kalfs-, runds- of varkensvlees.

Bron: Uw Chef van Keukengeheim.com

Terug