Bonte bonenherfstschotel

  • 150 g zilvervliesrijst of
    een rest gare rijst (ca. 400 g)
  • 300 g gedroogde witte bonen of
    2 literblikken of -potten
  • 500 g groente (bijv. winterwortel)
  • prei
  • kool
  • taugé
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 2 eetl. olie (zonnebloem- of maïs)
  • 50 g noten, grofgehakt
  • 1 eetl. sesamzaad
  • geroosterd sojasaus
  • peper

Kook de rijst en de geweekte gedroogde bonen zonodig gaar.
Maak de groenten schoon en snijd of rasp ze tijn.
Verhit de olie en roerbak de wortel, prei en kool net niet gaar.
Voeg de taugé, champignons, noten, rijst, bonen en sesamzaad toe en bak deze even mee tot ze warm zijn.
Breng de herfstschotel op smaak met sojasaus en peper.

Variaties:

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug