Boerenkoolstamppot met paddestoelen

boerenkoolstamppot (2K)
vegetarisch
  • 1½ kg kruimig kokende aardappelen
  • 700 g gesneden boerenkool, of 3 struiken boerenkool
  • 2 fijngesneden uien
  • versgemalen peper
  • zout
  • 200 g (kastanje) champignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 25 g boter
  • 1 dl warme melk of groentebouillon
  • 1 eetl. Dyon mosterd

Schil en was de aardappelen en snijd ze vervolgens in stukken van gelijke grootte.
Doe de aardappelen in een pan met koud water en wat zout en kook ze bijna gaar.
Voeg er de gesneden boerenkool en ui aan toe en laat het meekoken totdat de aardappelen gaar zijn.
Giet het geheel nu af en stamp het fijn met een pureestamper.
Voeg daarna de melk of groentebouillon toe aan de puree, samen met de mosterd, oesterzwammen en champignons.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Roer tenslotte de boter door de stamppot.

Wijnadvies
Cotes du Rhone, Ecusso, Frankrijk

Succestip
Garneer het gerecht met cashewnoten of walnoten.

Bron: Spar Succes recepten

Terug