Bloemkoolcurry met kidneybonen

Bloemkoolcurry met kidneybonen

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 eetl. olie
  • ca. 1 eetl. currypasta (pot)
  • 10 cl groentebouillon
  • 1 klein blik kidney bonen, uitlekgew. 220 g
  • ½ eetl. maizena
  • 5 cl yoghurt
  • 6 takjes koriander
  • 1 klein volkoren stokbrood

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Snijd de bloemkoolroosjes van de stronk en was ze.
Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de currypasta zacht.
Voeg de bloemkool toe met de bouillon en stoof de bloemkool in ca. 6 minuten bijna gaar.
Voeg de uitgelekte kidneybonen toe en warm ze mee.
Roer de maizena door de yoghurt en voeg dit al roerend toe.
Laat het gerecht nog een paar minuten sudderen.
Maak het op smaak met peper en de kleingesneden koriander.

Menusuggestie
Lekker met (naan)brood.

Currypasta over?
Gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriƫn en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta Is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Bron: Voedingscentrum

Terug