Bloemkool pakora's

Bloemkool pakora's

  • 100 g besanmeel (kikkererwtenmeel)
  • ½ theel. gemalen koriander
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. gemalen kurkuma
  • ½ theel. chilipoeder
  • ½ theel. garam masala
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 17½ cl water
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • 2 kleine uien

Zeef het meel in een kom.
Voeg koriander, zout, kurkuma, chilipoeder, garam masala en knoflook toe.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem.
Voeg langzaam het water toe en mix tot een dik, glad beslag.
Haal bloemkoolroosjes en uiringen door het beslag.
Verhit 4 cm olie in een diepe pan en bak de bloemkool en ui in porties in 4 à 5 minuten goudgeel.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bron: EVA
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug