Bloemkool met olijven

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 eetl. olijfolie
  • ½ ui, in ringen gesneden
  • 5 eetl. water
  • 2 theel. citroenrasp
  • 1 à 2 eetl. tomatenpuree
  • snuifje zout
  • peper
  • 45 g zwarte olijven
  • 1 eetl. gehakte peterselie

De olie in een braadpan verhitten en de bloemkool hier 1 à 2 minuten in bakken.
De bloemkoolstukjes uit de pan scheppen en op een schaal leggen.
Nu de uiringen in de pan doen en deze fruiten.
Daarna het water en citroensap aan de uiringen toevoegen, het vocht aan de kook brengen, de bloemkool er weer bij doen en alles gaar koken.
De bloemkool in een schaal leggen.
De tomatenpuree aan het kookvocht toevoegen en dit in laten koken.
De saus op smaak brengen met zout en peper.
De olijven ontpitten, in grove stukjes hakken en in de pan doen.
De tomatensaus over de bloemkool gieten, die u daarna met wat gehakte peterselie bestrooit en direct serveert.

Bron: Vegetarisme
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug