Gepofte bietjes met balsamicoazijn, marjolein en knoflook

  • 500 g verse bietjes, schoongeboend
  • 10 tenen knoflook, in de schil geplet
  • 1 handvol verse marjolein of oregano, alleen de blaadjes
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 6 eetl. olijfolie extra vierge
  • 10 eetl. balsamicoazijn

Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 6).
Scheur ongeveer anderhalve meter aluminiumfolie af en vouw dat dubbel zodat het 2 keer zo dik wordt.
Als u grotere bieten hebt, moet u ze door de helft snijden om de kooktijd te verkorten, anders kan u ze gewoon heel laten.
Leg ze samen met de marjolein en de knoflook in het midden van de folie, strooi er ruim zout en zwarte peper uit de molen op en vouw de zijkanten van de folie naar het midden.
Giet er voordat u de folie dichtvouwt de olijfolie en de azijn bij.
Prop of vouw de randen van de folie in elkaar zodat het pakket ook aan de bovenkant dicht is.
Zet het in de voorverwarmde oven en laat het ongeveer een uur bakken, tot de bieten gaar zijn.

Bron: Jamie Oliver, The Naked Chef
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug