Aubergine en bloemkool uit de oven

Aubergine en bloemkool uit de oven

voor 2 à 3 personen

  • 2 aubergines
  • 1 flinke bloemkool
  • 6 eetl. olijfolie
  • 12 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 20 cl Griekse yoghurt
  • ½ teen knoflook uit de knijper
  • extra goede olie: zoveel als nodig

Snijd de aubergine in blokken van circa 3 bij 4 cm.
Verdeel de bloemkool in vergelijkbaar kleine roosjes.
Geef de stronkjes aan die roosjes een inkepinkje in de lengte als ze dik overkomen; dat helpt de garing.
Meng de groenten grondig met 6 eetlepels olijfolie en 2 à 3 afgestreken theelepels zout.
Spreid ze uit op een ovenplateau, zet dat in de oven en schakel die in op 180 °C.
Bak 30 à 40 minuten.
Schep tussentijds een keer om en houd de zaak in de gaten; bruinen is goed maar er zijn grenzen.
Voeg 5 minuten voor het eind de tomaatjes toe.
Meng de yoghurt met de knoflook en een beetje zout.
Serveer de groenten warm of op kamertemperatuur of zelfs koud.
In de laatste geval zul je extra zout moeten toevoegen; koud smaakt eten flauwer.
Sliert op het laatst nog een fraai straaltje zeer goede olijfolie extra vergine of misschien sesamolie over het gerecht.
Eet met goed brood.

Bron: Onno Kleyn

Terug