Geroosterde asperges met tapenade

Geroosterde asperges met tapenade

  • 500 g witte asperges, geschild
  • 1 ciabatta brood (eventueel afbak)
  • 2 bollen mozzarella kaas
  • olijfolie
  • citroensap
    • voor de tapenade:
  • 100 g zwarte olijven
  • 100 g groene olijven met knoflook
  • 40 g gedroogde tomaatjes
  • 1 dl olijfolie
  • 15 g kappertjes
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt

Maak de tapenade:
hak de olijven grof, samen met de gedroogde tomaatjes.
Kappertjes fijn snijden en ook aan de tapenade toevoegen.
Als laatste de olijfolie en de geraspte parmezaanse kaas door de tapenade roeren en op smaak brengen met wat peper en zout.

Bak de ciabatta af.
Verwarm vervolgens de grill voor op 220 °C.
Kook de asperges in een ruime pan met iets zout en citroensap 10 tot 12 minuten beetgaar.
Neem ze na de kooktijd uit de pan en laat ze voorzichtig uitlekken in een vergiet.
Snijd dan over de lengte doormidden.
Bestrijk de zijkanten met olijfolie.
Leg wat asperges op elk broodje en daarop twee plakjes mozzarella.
Smeer met een lepeltje tapenade over het geheel en zet het zo’n 5 minuten onder de grill in de oven zodat de kaas lekker is gesmolten maar het geheel niet verbrand.

Bron: Odin

Terug