Groene asperges met nectarine en prei

Groene asperges met nectarine en prei

  • 16 groene asperges
  • 1 prei
  • ½ eetl. dille
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • ½ sinaasappel (het sap)
  • 1/2 eetl. mosterd
  • 1 nectarine
  • verse peterselie
  • peper
  • zout

Schil het onderste, bleke gedeelte van de asperges met een dunschiller.
Breng gezouten water aan de kook en kook daarin de asperges ongeveer 10 minuten.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Snipper de prei heel fijn, spoel hem en stoof hem enkel met wat aanhangend vocht op een zacht vuurtje beetgaar.
Kruid intussen met de dille, peper en zout en voeg het sinaasappelsap toe.
Voeg, als de prei gaar is, de sojaroom en de mosterd toe.
Neem de prei van het vuur en kruid hem met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
Schil de nectarine, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Verdeel de asperges over 4 borden en leg ze horizontaal naast elkaar.
Schep een verticaal streepje preidressing over het midden van de asperges.
Leg de nectarineblokjes erbovenop, en strooi de pijnboompitten en de peterselie erover.

Bron: EVA

Terug