Asperges met daslookpuree en oesterzwammen

Asperges met daslookpuree en oesterzwammen

  • 600 g bloemige aardappelen
  • 200 g oesterzwammen
  • 30 tot 50 g daslook (of 50 g rucola)
  • 2 kg asperges
  • 25 cl groentebouillon
  • 20 cml melk
  • zeezout
  • peper
  • 50 g bergkaas
  • 2 eetl. olijfolie

Stoom de aardappelen met schil in een beetje water.
Snijd de oesterzwammen in dunne plakjes.
Hak de daslook fijn.
Schil de asperges, breng de bouillon aan de kook, voeg de asperges toe en stoof de asperges gedurende ongeveer 20 minuten op een laag vuurtje.
Blus de aardappelen en schil ze warm, pers ze door een aardappelpers.
Breng de melk aan de kook, voeg toe aan de aardappelen.
Voeg daslook, zeezout, peper en de helft van de bergkaas toevoegen en breng op smaak met zout en peper.
Bak de oesterzwammen aan alle kanten in olijfolie.
Laat de asperges uitlekken.
Schik de aardappelpuree op portieschaaltjes, leg er asperges ernaast.
Verdeel de gebakken oesterzwammen erbij en bestrooi ze met bergkaas.

Bron: kraut & rĂ¼ben

Terug