Asperges met kaasaus

Asperges au gratin

Gewoonlijk worden hiervoor aspergepunten uit blik gebruikt, verse asperges worden op halve lengte afgesneden en gaar gekookt.
De afgesneden stukken kunnen voor soep gebruikt worden.
De asperges afgieten.
Een gebonden witte saus maken van boter, bloem en aspergenat, deze 10 minuten door laten koken en afwerken met 1 à 2 eidooiers, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas en zout & peper naar smaak.
2 tot 3 eieren hard koken en in schijven snijden.
De asperges naast elkaar in een vuurvaste schotel plaatsen, de schijfjes ei er op, hierover de saus gieten en dit nog één of twee keer herhalen, tot alles op is.
Zorgen, dat de bovenste laag uit saus bestaat, waarover nog wat geraspte kaas gestrooid wordt.
Het schoteltje in de oven plaatsen ongeveer 20 minuten, tot het warm en van boven bruin is.
In gevouwen servet presenteren.

Bron: Het Nieuwe Kookboek

Terug