Aspergemuffins

Aspergemuffins

  • 500 g groene asperges
  • 300 g bloem
  • 1 pak bakpoeder
  • 90 g boter
  • 2 eieren
  • ½ bos peterselie
  • 100 g bergkaas
  • 20 cl melk
  • 2 l water
  • 1 eetl. suiker, zout & peper

Was de groene asperges, schil het onderste derde deel en snijd ze in stukken van 2 cm lengte.
Blancheer de asperges in het water met zout, suiker en 10 g boter gedurende drie minuten.
Meng de resterende boter en eieren, bloem, bakpoeder.
Voeg de peterselie en melk toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de bergkaas toe.
Snij 12 stukjes van de kop van de asperges.
Verdeel het deeg in een muffinvorm of in 12 papieren vormpjes en garneer met telkens één aspergekop.
Bak het 25 tot 30 minuten op 200 °C.

Foto: rgz/qs-live.de/shutterstock
Bron: qs-live.de (rgz)
Gepubliceerd door: kraut & rüben

Terug