Gewokte asperge met pijpajuin

  • ½ kg witte asperges
  • 1 busseltje pijpajuin
  • 2 eetl. olijfolie
  • 50 g cashewnoten
  • scheut witte wijn
  • zout
  • peper
  • pasta naar smaak

Schil de asperges met een dunschiller, de punt hoeft niet geschild.
Doe koud water in een ruime pan.
Voeg wat zout, de schillen en de onderkantjes van de asperges toe.
Breng het geheel zachtjes aan de kook.
Laat de aspergeschillen een tijdje trekken.
Verwijder de schillen en de onderkantjes.
Voeg de asperges toe en kook ze zachtjes 7 tot 10 minuten.
Giet ze af.
Snijd de pijpajuin in kleine stukjes, en hak de noten in de keukenmachine.
Snijd de asperges in schuine kleine stukjes.
Verhit de olie in de wok zeer heet, bak hierin de asperge en de pijpajuin opscheppend op een hoog vuur gedurende ± 4 minuten.
Doe daarna de gehakte cashewnoten erbij en verhit even mee.
Voeg zout en peper en blus dit geheel af met de witte wijn.

Bron: Smulrecepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug